Subscribe to RSS Feed Twitter Facebook E-mail
Neapărat

1 : 1 Dan Graham : Ben d’Armagnac.

1 : 1 Dan Graham : Ben d’Armagnac
Joi 28 Octombrie ora 19.00

Cel de-al doilea eveniment din noua serie 1:1 este dedicat artiştilor Dan Graham şi Ben D’Armagnac.

Dan Graham (n. 1942, Urbana, Illinois, SUA) trăieşte şi lucrează în prezent la New York. Cariera sa pe scena de artă a început în 1964 când s-a mutat la New York şi a deschis galeria John Daniels. Graham a început să folosească filmul şi video-ul pentru a crea propriile sale lucrări în anii ’70. El încorporează oglinzi, ferestre, camere de supraveghere şi video-proiectoare în instalaţiile sale multi-media pentru a investiga actul de a vedea şi de a fi văzut. Opera sa multi-disciplinară implică activ spectatorul prin manipularea şi dizlocarea percepţiei sale. Pe lângă activitatea de artist, Graham este şi critic de artă şi teoretician.

1:1 prezintă lucrarea Audience/Performer/Mirror (aşa cum a fost concepută la De Appel în Amsterdam), 1977

Collections Netherlands Media Art Institute, De Appel

Ben d’Armagnac (n. 1940, Amsterdam, d. 1978) a studiat pictura la Academia Regală din Antwerp din 1959 până în 1963 ÅŸi a colaborat la un număr de proiecte de land-art cu Gerrit Dekker înainte de a-ÅŸi muta centrul atenÅ£iei către performance art la începutul anilor ’70. A fost unul dintre artiÅŸtii olandezi proeminenÅ£i care au performat la De Appel (Amsterdam) la începuturile instituÅ£iei. Multe din lucrările lui explorează procesul de elaborare al artei ca pe un fel de tortură sau prizonierat pentru artist. Performance-urile lui au implicat frecvent experienÅ£e “abjecte”, în special în relaÅ£ie cu fluide corporale, cum ar fi sânge sau vomă, folosite pentru a explora concepte psihoanalitice de interioritate ÅŸi exterioritate, precum ÅŸi chestiuni de auto-control fizic.

1:1 include: Performance (De Appel), 1975

Collection Netherlands Media Art Institute

Programul 1:1 propune publicului o întâlnire cu activitatea remarcabilă a unor artişti români şi internaţionali cu practici similare, prezentaţi în tandem. Fiind conceput sub forma unor seri de proiecţii de film şi video, desfăşurate o dată pe lună în spaţiul Centrului de Introspecţie Vizuală, 1:1 aduce în prim plan lucrări de referinţă pentru modul în care poate fi negociat raportul dintre artă, sfera publică şi condiţia individuală. Totodată, prin formatul său, programul creionează o hartă subiectivă a artei moderne şi contemporane unde anumite componente teoretice şi vizuale se întâlnesc sau, dimpotrivă, se despart, extinzând cadrele de interpretare a creaţiei acestor artişti.

Mai multe detalii pe: www.pplus4.ro

0 Comentarii