1 : 1 Guido van der Werve : Yael Bartana / CIV.

1 : 1 Guido van der Werve : Yael Bartana
Joi 25 Noiembrie ora 19.00 / Thursday 25 November 7pm
www.pplus4.ro

Ultimul eveniment în acest an din seria de proiecţii 1:1 este dedicat artiştilor Guido van der Werve şi Yael Bartana.

Guido van der Werve (1977, Papendrecht, Olanda) a studiat pianul la Conservatorul din Rotterdam şi arheologia şi limba rusă la Universitatea Amsterdam, înainte de a fi acceptat la Academia de Artă Gerrit Rietveld la secţia pictură. Renunţarea la pictură pentru performance a fost o decizie luată încă de la început la academie. Dar nefiind interesat de o producţie live, van der Werve a început să-şi înregistreze performance-urile. În dezoltarea acestor documentaţii, van der Werve a devenit interestat mai mult de film şi de limbajul cinematografiei. În prezent trăieşte şi lucrează la New York.

1:1 prezintă lucrările Nummer vier (I don’t want to get involved in this, I don’t want to be part of this, talk me out of it), 2005, 11’45”, Number drie (take, step, fall), 2004, 10’38” şi Nummer zeven (The clouds are more beautiful from above), 2006, 8’49”; (sound, colour)

Collection Netherlands Media Art Institute

YAEL BARTANA (1976 în Kfar-Yehozkel, Israel) este licenţiată la Academia de Arte şi Design din Ierusalim, masterandă a Şcolii de Arte Vizuale din New York. Participă în cadrul programul Rijksakademie între 2000 şi 2001. Lucrările lui Bartana se concentrează în principal pe relaţia dintre ritual şi identitate în societatea israeliană, analizând practicile care constituie identitatea, în special în relaţie cu noţiuni tradiţionale şi contemporane, precum gen, poziţie şi etnie. În majoritatea lucrărilor Bartana foloseşte secvenţe documentare filmate în spaţii publice sau semi-publice la evenimente colective care contribuie la formarea identităţii. În prezent trăieşte şi lucrează în Amsterdam şi Tel Aviv.

1:1 include: Kings of the Hill, 2003, 7’30”, A Declaration, 2006, 7’31”, Summer Camp 2007, 12’00” (sound, colour)

Collection Netherlands Media Art Institute

Eveniment organizat de Centrul de Introspecţie Vizuală / Asociaţia pepluspatru.

Leave a Comment