Subscribe to RSS Feed Twitter Facebook E-mail
Neapărat

A soundtrack for Andy Warhol’s Screen Tests.

In sfarsit Mat Maneri la Bucuresti – în concert la Green Hours

Sub titlul ”13 Most Beautiful Songs… a Soundtrack for Andy Warhol’s Screen Tests”, proiectul reprezintă un experiment audio-vizual cu totul inedit în care muzica live este concurată de filmele cunoscutului iconoclast american.

După succesul extraordinar de la Festivalurile ”Anonimul”, Sf. Gheorghe (august 2009) şi TIFF, Cluj-Napoca (iunie 2010), experimentul dedicat lui Andy Warhol va fi prezentat în premieră la Bucuresti.

Prezentat de ARCUB & Green Hours 22 Jazz Cafe.
Duminică, 8 august, ora 20.30. Biletele se găsesc la Green Hours.

Celebrul violist Mat Maneri, nominalizat în 2006 la Premiile Grammy, se alătură grupului iniÅ£iat de pianistul new-yorkez de origine română Lucian Ban – – grup din care mai fac parte cunoscutul compozitor de muzică electronică Silent Strike ÅŸi artistul video Dan Băsu – într-un concert prezentat în seria ARCUB Moments la Green Hours. Mat Maneri este considerat drept unul dintre cei mai inovatori muzicieni contemporani, este un artist editat de prestigioasa casă de discuri ECM ÅŸi arhivat de US Library of Congres, un improvizator a carui listă de colaboratori este o veritabilă listă a Who’s Who în muzica de jazz.
Evenimentul propune un soundtrack original pentru legendarele Screen Tests
ale artistului Andy Warhol. Filmate între 1967-1970, testele lui Warhol prezintă portretele a diferiÅ£i artiÅŸti, dansatori, muzicieni, actori, sau simpli „vizitatori” ai „Fabricii” – locul în care Warhol s-a lăsat înconjurat de-a lungul anilor de oameni pe cât de diferiÅ£i, pe atât de interesanÅ£i. Filmările au fost realizate de Warhol pe 16 mm, în alb-negru, fiind proiectate apoi în slow-motion ÅŸi rezultând astfel niÅŸte video-uri de 4 minute care surprind diversitatea chipului uman, oferind o largă paletă de protagoniÅŸti de la Dennis Hopper, Bob Dylan, David Bowie sau Lou Reed până la diverÅŸi anonimi care au făcut parte din existenÅ£a lui Warhol la „The Silver Factory”. Pianistul Lucian Ban a fost inspirat de aceste filmări care poartă semnătura lui Andy Warhol ÅŸi a generat proiectul 13 Most Beautiful Songs… a Soundtrack for Andy Warhol’s Screen Tests, imaginând alături de alÅ£i doi muzicieni coloana sonoră perfectă pentru 10 din filmările celebrului artist american. Mixând muzica electronică, acorduri de jazz ÅŸi poezii scrise ÅŸi rostite de Allen Ginsberg sau William S. Burroughs, show-ul muzical îmbracă perfect proiecÅ£ia atent „controlată” de artistul vizual Dan Băsu, rezultatul final fiind unul pe cât de fascinant, pe atât de intens pentru public.

0 Comentarii