“Decât o Revistă” lansează maine #3.

Decât o Revistă lansează numărul de vară joi, 22 iulie, cu o discuție despre procesul editorial (la Cafe Verona, sub_Cărturești, ora 18:30), urmată de o petrecere cu citiri din revistă și o cântare cu trupa personajului de copertă (în Club Control, ora 21:00). Otto are 16 ani, e punker și vrea să schimbe lumea.

DoR #3, un tom de 176 de pagini, poartă amprenta a peste 50 de jurnaliști, ilustratori și fotografi. Designul e semnat de Raymond Bobar. Puteți vedea o selecție de pagini din acest număr aici:

http://issuu.com/decatorevista/docs/dor3_sample

Majoritatea textelor gravitează, în oarecare măsură, în jurul ideii de căutare.

Nu doar căutările lui Otto, ci şi ale regizorului Cristi Puiu, protagonistul unui portret amplu semnat de Cristian Lupșa. Pentru Puiu, filmul nu e un produs final, tăiat, împachetat şi pus pe raft, ci o cercetare despre lume şi oameni, care începe de la o idee şi, ideal, nu se termină niciodată.
Despre Vama Veche veţi afla – dintr-un dublu eseu, fotografic şi scris – că este rezultatul căutării neîntrerupte a unui loc nou, pe care să-l colonizăm, să-l apropriem, iar mai apoi, când l-au descoperit şi alţii, să-l abandonăm. Iar despre moda românească aflați dintr-un pachet senzațional fotografiat de Alex Gâlmeanu și dublat cu un text de Matei Schwartz, că mai are mult de muncă până să devină o
industrie.

DoR în sine e o căutare a unui centru în care să ne regăsim pe măsură ce lumea devine tot ai fragmentată. Nu vânăm subiecte la extreme, nu căutăm noul de dragul de a ajunge primii la ceva, ci încercăm să înţelegem – documentând, întrebând, observând – cine suntem, ce gândim, ce vrem şi ce facem.

Nu e nici pe departe o imagine completă a României de azi, dar e câte o felie ocazională pe care vrem s-o împărţim şi s-o disecăm împreună cu voi. DoR face jurnalismul pe care-l face pentru a crea acest context de regăsire, de empatie, în speranţa că dacă înţelegem ce ne apropie vom reuşi să construim împreună.

DoR #3 va fi disponibil în librăriile Cărturești, Humanitas și Anthony Frost. Pentru alte puncte de distribuție din București și din țară, vizitați www.decatorevista.ro. Revista costă 25 de lei.

* La Cărturești va fi expus și un Lomowall cu fotografii produs de
Lomography.ro.
** În Control revista va avea preţul promoţional de 20 de lei.

Leave a Comment