Subscribe to RSS Feed Twitter Facebook E-mail
Neapărat

Iadul este amintirea fara puterea de a mai schimba ceva

Spectacolul este proiectul caÅŸtigător al concursului “Tineri regizori – texte contemporane”, lansat de Teatrul Odeon stagiunea trecută. “Iadul este amintirea” este o montare după textul omonim de Jonas Gardell, in traducerea lui Carmen Vioreanu ÅŸi dezvăluie tensiunile din relaÅ£iile de familie, alteritatea, boala ÅŸi suferinÅ£a, reprezentările onirice ÅŸi halucinante ale lui Dumnezeu ÅŸi ale diavolului in subconÅŸtientul uman, pentru a evidenÅ£ia zbuciumul interior al personajelor. Prinse in ecuaÅ£ii afective necunoscute pentru ele insele, personajele iÅŸi transferă unele altora propriile temeri ÅŸi angoase, avand sau nu puterea de a se elibera, reuÅŸind sau nu să trăiască ori să se ingroape intr-un iad personal al unui trecut de nedepăşit.

De Jonas Gardell
Traducerea: Carmen Vioreanu
Regia: Mariana Camarasan si Alexandra Penciuc
Cu: Diana Gheorghian, Oana Stefanescu, Liana Margineanu,Nicoleta Lefter
Bilete: 21,20 lei, ( redus 12,72 lei )

1 Comentariu

1 Bogdan / June 25, 2010 / 3:28 PM

Merg rar la teatru, ultima oara cred ca acum cativa ani tot la Odeon.
Ieri am vazut acest spectacol si mi s-a parut extraordinar.
Atmosfera e sumbra, durerea pluteste in aer, dar exista si umor, o ironie cruda, cateodata nu poti sa nu razi, desi contextul nu e cel mai potrivit.
Actritele sunt magice, nu mi-am dat seama ca una din ele joaca doua roluri decat cand am citit cronicile, dupa spectacol. Nici acum nu imi dau seama cum reuseste atat de repede sa se puna in pielea altui personaj, cu alt machiaj si mai ales cu totul alta stare sufleteasca.

Recomand acest spectacol tuturor celor care pot gusta o poveste de o mare sensibilitate.