Modernitatea romaneasca 1906-1947 expusa la MTR.

In perioada 27 octombrie – 12 decembrie 2010, Ordinul Arhitectilor din Romania va invita la expozitia-eveniment SPATIUL MODERNITATII ROMANESTI 1906-1947, un proiect cultural posibil la noi in tara o data la 10 de ani, gazduit in Sala Oaspeti a Muzeului Taranului Roman din Bucuresti.
Vernisajul expozitiei va avea loc miercuri, 27 octombrie, ora 18:00, in sala Oaspeti si va fi urmat, la ora 19:00, de un performance de / cu Mircea Florian intitulat „Predati-va, sunteti expusi!”, realizat cu sprijinul Fundatiei Mircea Florian.

Prezentand cel mai mare fond de desene de arhitectura expuse vreodata la noi in tara in original, proiectul beneficiaza de experienta istoricului de arta si arhitectura Carmen Popescu (Franta), comisarul general al
expozitiei, si este finantat din timbrul arhitecturii.

Expunerea se va baza pe fondurile de desene de arhitectura a trei arhitecti marcanti ai epocii: Paul Smarandescu, Henriette Delavrancea-Gibory si Octav Doicescu. Celor 137 de lucrari expuse in original li se vor adauga obiecte de arta decorativa (mobilier, corpuri de iluminat etc.), picturi, fotografii si filme de epoca ce vor fi proiectate in sala expozitiei.

Mai multe informatii gasiti in pe: www.muzeultaranuluiroman.ro

Leave a Comment