Subscribe to RSS Feed Twitter Facebook E-mail
Neapărat

Premiere la Naţional


Spectacole regizate de Ion Caramitru, Horaţiu Mălăele si Stefan Iordănescu sunt următoarele premiere pe scena Teatrului Naţional Bucureşti

Ion Caramitru, HoraÅ£iu Mălăele ÅŸi Åžtefan Iordănescu vor aduce trei dintre cele mai aÅŸteptate premiere ale stagiunii din acest an la Teatrul NaÅ£ional “I.L. Caragiale” din BucureÅŸti (TNB).
“Tragedia lui Carmen”, în regia lui Ion Caramitru, va avea premiera pe 19 mai, de la ora 20:00, pe Scena Mare a TNB.
Spectacolul, o versiune inedită a operei lui Georges Bizet, este montat în coproducţie cu Opera Naţională Română şi beneficiază de mai multe variante de distribuţie, cu nume de primă mărime ale artei lirice şi actori consacraţi.
Pornind de la varianta creatorilor de renume mondial, Peter Brook, Jean Claude-Carriere ÅŸi Marius Constant, spectacolul prezintă o nouă viziune asupra unei opere clasice, într-o inedită combinare a celor două domenii – teatru ÅŸi operă.
“Acest spectacol este o coproducÅ£ie la care noi împărÅ£im ÅŸi cheltuielile ÅŸi veniturile ÅŸi sperăm să o jucăm cât mai des.
“Opera se cântă în franceză, iar dialogul este în limba română, drept pentru care încercăm o variantă de a supratitra textul cântat pentru a fi mai inteligibil. ÃŽncă nu am găsit soluÅ£ia, dar o mai căutăm zilele astea”, a declarat Ion Caramitru.
Spectacolul “S-a sfârÅŸit cum a-nceput”, regizat de HoraÅ£iu Mălăele, este pregătit pentru a fi prezentat oficial pe 3 iunie, “sub rezerva confirmării datei”, după cum informează organizatorii.
Spectacolul este o comedie despre cum se alege praful de o casă, o farsă spumoasă ce patinează între absurd şi sublim.
Åžtefan Iordănescu va prezenta spectacolul “Spitalul special”, care are “marea calitate de a fi după un text premiat de UNITER în 1993”.
“Acesta este unul dintre puÅ£inele texte care nu a avut ÅŸansa de a fi montat la vremea lui pe scene, aÅŸa cum ar fi meritat”, a declarat Åžtefan Iordănescu.

0 Comentarii