Premiere la Naţional


Spectacole regizate de Ion Caramitru, Horaţiu Mălăele si Stefan Iordănescu sunt următoarele premiere pe scena Teatrului Naţional Bucureşti

Ion Caramitru, Horaţiu Mălăele şi Ştefan Iordănescu vor aduce trei dintre cele mai aşteptate premiere ale stagiunii din acest an la Teatrul Naţional “I.L. Caragiale” din Bucureşti (TNB).
“Tragedia lui Carmen”, în regia lui Ion Caramitru, va avea premiera pe 19 mai, de la ora 20:00, pe Scena Mare a TNB.
Spectacolul, o versiune inedită a operei lui Georges Bizet, este montat în coproducţie cu Opera Naţională Română şi beneficiază de mai multe variante de distribuţie, cu nume de primă mărime ale artei lirice şi actori consacraţi.
Pornind de la varianta creatorilor de renume mondial, Peter Brook, Jean Claude-Carriere şi Marius Constant, spectacolul prezintă o nouă viziune asupra unei opere clasice, într-o inedită combinare a celor două domenii – teatru şi operă.
“Acest spectacol este o coproducţie la care noi împărţim şi cheltuielile şi veniturile şi sperăm să o jucăm cât mai des.
“Opera se cântă în franceză, iar dialogul este în limba română, drept pentru care încercăm o variantă de a supratitra textul cântat pentru a fi mai inteligibil. Încă nu am găsit soluţia, dar o mai căutăm zilele astea”, a declarat Ion Caramitru.
Spectacolul “S-a sfârşit cum a-nceput”, regizat de Horaţiu Mălăele, este pregătit pentru a fi prezentat oficial pe 3 iunie, “sub rezerva confirmării datei”, după cum informează organizatorii.
Spectacolul este o comedie despre cum se alege praful de o casă, o farsă spumoasă ce patinează între absurd şi sublim.
Ştefan Iordănescu va prezenta spectacolul “Spitalul special”, care are “marea calitate de a fi după un text premiat de UNITER în 1993”.
“Acesta este unul dintre puţinele texte care nu a avut şansa de a fi montat la vremea lui pe scene, aşa cum ar fi meritat”, a declarat Ştefan Iordănescu.

Leave a Comment