Subscribe to RSS Feed Twitter Facebook E-mail
Neapărat

PUBLIC MOVEMENT: ACTIUNI 2006-2010.

PUBLIC MOVEMENT: ACTIUNI 2006-2010
O prezentare de Omer Krieger
Joi, 07 octombrie, ora 19.00
Centrul de Introspectie Vizuala
Str. Biserica Enei 16, sector 1, Bucuresti
www.pplus4.ro

Centrul de Introspectie Vizuala are placerea de a gazdui prezentarea sustinuta de artistul Omer Krieger, liderul grupului israelian de performance din Tel-Aviv, Public Movement (www.publicmovement.org).
Prezentarea va fi insotita de un documentar al actiunilor desfasurate de colectiv intre 2006 si 2010 in Israel si in Europa.

Fondat in noiembrie 2006 de catre Omer Krieger si Dana Yahalomi, Public Movement este o miscare ce cuprinde un grup reprezentativ de artisti care opereaza in spatiile publice, studiaza si creeaza coregrafii publice, aduc in atentie forme ale ordinii sociale, ritualuri exoterice si ezoterice.

Actiunile Public Movement presupun manifestari ale prezentei, acte fictionale de ura, noi dansuri populare, proceduri de miscare sincronizata, spectacole, marsuri, inventarea si repunerea in scena a unor momente din viata indivizilor, a comunitatilor, institutiilor sociale, statelor si umanitatii.

Printre actiunile puse in scena de Public Movement se numara: Accidentul (2006), Ceremonia (2007), Muzeul Israelului (2007), Primavara in Varsovia (2009); Performand politicul pentru Germania (2009), Prima dintre
revoltele din mai (2010), Exercitiu universitar (Heidelberg, 2010).

Omer Krieger
Artist media, Public Movement

Krieger este liderul Public Movement, preda in cadrul a diferite universitati de arta din Israel. El creeaza situatii politice prin performance-uri, sisteme de comunicare video, audio, medii sociale si
interventii in spatiul public. Krieger a studiat filosofia la Universitatea din Tel-Aviv si a terminat masteratul la Slade School of Fine Art, Londra. Este fondator si producator al TV CHANNEL, iar creatiile
sale au putut fi vazute la Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Madrid, The Netherlands Institute for Media Art, The Norwich Gallery, tesla medien kunstlabor, NBK si in cadrul Transmediale Festival for Digital Art and Culture, Berlin.

…………..
Eveniment organizat de Centrul de Introspectie Vizuala / Asociatia pepluspatru.

0 Comentarii