Subscribe to RSS Feed Twitter Facebook E-mail
Neapărat

„… After All” / Vava Åžtefănescu / CNDB.

„… After All” vă propune o plonjare în multiplele universuri ale Vavei Åžtefănescu. Un alt corp (Carmen CoÅ£ofană), ca un avatar, jonglează cu universul material ÅŸi artistic al Vavei Åžtefănescu, cu dimensiunile temporale, alunecă printre obiecte ÅŸi imagini ÅŸi transformă o întreaga istorie.
Ceea ce rămâne … after all… puteÅ£i vedea chiar dumneavoastră – pe 8 martie la Sala Atelier a TNB, de la ora 20.00.

„Corpul [meu] tinde să fie o arhivă; o arhivă virtuală.
Ce faci cu toate lucrurile astea adunate aici? La un moment dat îți vine să te scuturi de ele dar nu poÈ›i să le arunci. O schimbare ar fi binevenită. Se ia un alt corp; i se deschid supapele; se selecÈ›ionează deÈ™eurile arhivate; se pun deoparte lucrurile reciclabile; se observă că au rămas foarte puÈ›ine; acestea se aÈ™ează cu grijă în diferite părÈ›i din noul corp (avînd o oarecare vîrstă, ele sînt fragile); se pun deoparte visele; doar puÈ›ine [din ele] se vor dezvolta; se aruncă la întîmplare în noul corp; se aÈ™teaptă puÈ›in; dacă nu se întîmplă nimic, este recomandată un pic de răbdare; între timp se aleg accesoriile; cînd totul va fi gata, vom adăuga noului corp accesoriile; dacă acesta le rejectează nu vă speriaÈ›i, este un efect normal, cu unele se va obiÈ™nui È™i le va păstra, altele vor deveni invizibile; cînd totul este gata priviÈ›i cu atenÈ›ie; găsiÈ›i o ramă potrivită la anticariat – e foarte importantă; puneÈ›i rezultatul în ramă. DeschideÈ›i televizorul È™i urmăriÈ›i un desen animat care vă place
.”
Vava Ştefănescu

8 martie, ora 20.00, Sala Atelier (TNB)
Concept: Vava Ştefănescu
Cu: Carmen Coţofană
Scenografie: Adrian Damian
Costume: Paul Dunca
Video: Irina Stelea

1 Comentariu

1 Alina / March 9, 2011 / 3:34 PM

Un spectacol care nu ar trebui pus in scena (cu atat mai putin la TNB, cum s-a intamplat din pacate pe 08.03.2011) si care, desi este un spectacol al Centrului National al Dansului – Bucuresti (CNDB), nu are nimic in comun cu dansul contemporan (sau macar cu vreun alt domeniu artistic).
Cei care nu doresc sa fie agresati vizual si fonic si nici nu doresc sa le fie sfidata inteligenta pe propria cheltuiala cu privire la incadrarea acestui ‘spectacol’ la categoria de arta sau mizerie, este preferabil sa se abtina de a merge.