Subscribe to RSS Feed Twitter Facebook E-mail
Neapărat

Carole Bouquet la Bucuresti / Lectura din Antonin Artaud.

Pentru prima oara in Romania, Carole Bouquet va sustine o lectura din Antonin Artaud la Teatrul Odeon, pe 11 si 12 februarie, la ora 19. In acelasi weekend, de vineri pana duminica, Sala Elvira Popescu gazduieste o retrospectiva a 5 dintre cele mai bune filme ale actritei, dintre care primul ei rol, in Cet obscur objet du désir al lui Luis Bunuel, proiectie la care va asista si Carole Bouquet. Artista a fost invitata de Ambasada Frantei si Institutul Francez din Bucuresti, cu sustinerea Teatrului Odeon.

Lectura « Scrisori catre Genica » este un moment unic si intim de contopire a miturilor: vocea uneia dintre cele mai mari actrite franceze intalneste nebunia unui personaj cheie al culturii secolului XX, viziunea lui tulburatoare asupra teatrului si iubirea nestavilita pentru o actrita pariziana a anilor 20, Genica Atanasiu, nascuta la Bucuresti.

Desi le-am citit de zeci de ori, scrisorile ma bulverseaza si ma fac sa plâng in continuare. Modul in care vede jocul actoricesc este sclipitor, descrie ce va fi ani mai târziu metoda unui Peter Brook ; este minunat. As vrea ca publicul sa se emotioneze de adevarul prezent in aceste texte, ca la toti poetii vizionari. Independent de portretul lui Artaud, care vorbeste la fel de bine despre teatrul epocii sale, de boala sa sau de vise, evoca si dragostea. Iar când vorbeste de dragoste, seamana cu noi toti…Carole Bouquet

0 Comentarii