Subscribe to RSS Feed Twitter Facebook E-mail
Neapărat

Chris Simion / Ce ne spunem cand nu ne vorbim.

Un diagnostic fatal o determină să o ia la fugă ÅŸi să se ascundă. Fără nicio explicaÅ£ie. ÃŽÅŸi abandonează iubitul, părinÅ£ii, prietenii… tot. Pleacă din Å£ară ca să-ÅŸi trăiască sfârÅŸitul într-o singurătate deplină, scriind mail-uri pe care nu le trimite niciodată. După doi ani, îşi reface analizele. Verdictul medical are efect de dinamită. Anulează toate aÅŸteptările. E sănătoasă tun, fără urmă de neoplasm, prin urmare, în viaţă. După doi ani în care a dansat tango cu moartea, revine în povestea din care evadase, dar nu se mai identifică profund cu nimic. Acvariul cu lumea ei de demult, cu peÅŸti-emoÅ£ii, cu scoici-amintiri, cu gânduri-nisipuri, cu plante-vise, mediul ei vital de mai înainte, se dovedeÅŸte a fi acum ceva banal, deloc esenÅ£ial, foarte simplu de înlocuit. Singurul lucru cu care rămâne după această jupuire e sinele. Dacă primul diagnostic a fost greÅŸit sau dacă ÅŸi-a inventat povestea doar ca să fugă de realitatea în care era… nu mai contează atâta timp cât, însoÅ£ind-o pas cu pas pe drumul ei, ne-am făcut ţăndări ca să ne recompunem, am minÅ£it ca să descoperim adevărul, am urât ca să aflăm iubirea adevărată, ne-am pierdut definitiv ca să îl regăsim pe Dumnezeu pentru totdeauna.
„Când eşti pe un drum cu sens unic, fără cale de întoarcere, fiecare secundă te costă altfel. Moartea îmi zâmbeşte din colţul camerei. Mi-ai şoptit toată copilăria că viaţa trebuie să fie o eternă lecţie în care să ne pregătim să murim.
Mă auzi? Caută neîncetat să rămâi liber. Inima ta poate iubi tot ce doreşte. În fiecare răsărit de soare există ceva frumos. Călătoria aceasta nu poate avea sfârşit.

Pret: 29,00 lei / www.edituratrei.ro

0 Comentarii