Subscribe to RSS Feed Twitter Facebook E-mail
Neapărat

CIORAN IN STRADA | DAN PERJOVSCHI.

Ambasada Frantei si Institutul Francez din Bucuresti marcheaza centenarul Cioran printr-un eveniment inedit: Cioran in strada de Dan Perjovschi. 20 de aforisme din opera scriitorului au fost reinterpretate grafic de artistul vizual Dan Perjovschi si vor putea fi vazute si citite timp de o luna in statiile de metrou si de autobuz si in cateva puncte cheie ale capitalei.

Lansarea proiectului are loc joi, 7 aprilie, la ora 18:30 la Institutul Francez, in prezenta Ambasadorului Frantei Henri Paul, al Primarului General al Bucurestiului, Sorin Oprescu, al Directorului Editurii Humanitas, Gabriel Liiceanu si a lui Horia-Roman Patapievici, Presedinte al Institutului Cultural Roman. Cu aceasta ocazie, Dan Perjovschi va realiza un desen pe peretele salii Elvira Popescu.

“Sa premeditam o intalnire nemijlocita intre scriitorul Emil Cioran si public, realizata exclusiv prin intermediul textelor sale, sa revizitam cliseele legate de pesimismul acestui autor pentru a-i regasi vitalitatea si stilul si, nu in ultimul rand, sa aducem impreuna doua voci diferite, cea a unui scriitor si cea a unui artist vizual, iata doar cateva din punctele de plecare ale proiectului Cioran in strada de Dan Perjovschi.”, Svetlana Carstean, coordonatoarea proiectului.

GD Star Rating
loading...

0 Comentarii