“Just dance” / Cursuri de dans la CNDB.

Just dance! – Noi cursuri de dans contemporan din 17 ianuarie la Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB) !

Inscrierea devine valida numai dupa achitarea taxei de curs si se face in ordinea sosirii.
Nu exista posibilitatea de a rezerva locuri.
Plata cursurilor se face la sediul CNDB in zilele de 14 si 17 ianuarie, intre orele 17.00 – 20.30.


Pretul fiecarui curs este specificat mai jos.

Cursurile (6 intalniri) se vor desfasura dupa cum urmeaza:

Let’s do magic – Curs de dans contemporan
Profesor Andreea Novac
Nivel : intermediari
Taxa : 200 lei
Cursuri in zilele de luni (ianuarie – 17, 24, 31 si februarie – 7, 14, 21)
Ora de desfasurare: 19.00 – 21.00, studio 1
Descriere : Cursul abordeaza corpul ca pe un spatiu deschis, de explorat, un spatiu capabil sa surprinda si sa se surprinda, scapand rutinei si obisnuintelor cotidiene.
Prima parte a cursului este dedicata antrenamentului fizic – ce are drept scop constientizarea si sensibilizarea corpului, pregatindu-l pentru noi descoperiri.
In a doua parte a cursului, prin jocuri si improvizatii – bazate pe atentie si reactie – vom descoperi calea catre o miscare creativa si autentica, fundamentata in relaxare mentala si disponibilitate fizica, un mod de a fi implicat la modul absolut in ceea ce vedem si facem.

Laborator Intensiv de Miscare
Condus de Mihaela Dancs si Madalina Dan
Nivel: intermediari/ avansati
Taxa : 350 lei
Cursuri in zilele de marti si joi (ianuarie – 18, 20, 25, 27 si februarie –1, 3, 8, 10, 15, 17, 22, 24 )
Ora de desfasurare: 19.00 – 21.00, studio 1
Descriere : Cursul combina informatii acumulate in ateliere de dans contemporan la care am participat cu interese si abordari personale privind producerea si exprimarea prin miscare.
Laboratorul se axeaza in egala masura pe dobandirea/ aprofundarea de catre participanti a unor notiuni de tehnica de dans contemporan precum si pe descoperirea unei fizicalitati proprii bazate pe experienta si individualitatea fiecaruia.
Ca si metoda principala de lucru vom folosi improvizatia, investigand parametri precum: prezenta, perceptie, kinestezie, afect, energie.
Vom cauta sa intelegem cum putem folosi realitatea imediata a momentului ca si sursa majora in scrierea miscarii in timp real, concentrandu-ne mai degraba pe spontaneitate si autenticitate decat pe apropierea unui anume vocabular sau estetica.
Urmarim descoperirea propriilor resorturi creative si dezvoltarea capacitatii de a traduce si a fi coerent prin miscare.
Laboratorul se va desfasura de doua ori pe saptamana si se va incheia cu o prezentare publica.

Bonus: cursantii sunt invitati sa participe activ in cadrul repetitiilor pentru urmatoarele solo-uri pe care Mihaela si Madalina le pregatesc in ianuarie/februarie.

Curs de dans contemporan
Profesor Andreea Belu
Nivel : incepatori
Taxa : 200 lei
Cursuri in zilele de miercuri (ianuarie – 19, 26 februarie – 2, 9, 16, 23)
Ora de desfasurare: 19.00 – 21.00, studio 1
Descriere : Un curs in care experimentam tehnici de miscare (Yoga,Pilates, Feldenkrais, Contact Improvisation), ne ascutim atentia, constiinta corporala, dansam, improvizam si ne relaxam. Ne focusam pe calitatea miscarii, pe automatismele proprii de miscare si pe ce se intampla atunci cand corpul scapa de ele.
Ne incalzim, folosind tehnicile mai sus mentionate, apoi punem accent pe variatii de ritm in miscare, amortizarea aterizarilor, preluarea si personalizarea miscarilor celorlalti, pe gestualitate si intentia cu care executam o miscare.
Ne jucam cu fraze de miscare date, cu exercitii de improvizatie, solo, in duet, pe podea, in aer, intre podea si perete.
Incheiem dansul cu vizionari de filme/ secvente de dans contemporan, concluzii despre experienta noastra.

Curs de dans contemporan
Profesor Ana Catalina Gubandru
Nivel : incepatori
Taxa : 200 lei
Cursuri in zilele de vineri (ianuarie – 28 februarie – 4, 11, 18, 25, 26)
Ora de desfasurare: 19.00 – 21.00, studio 1
Descriere : un atelier pentru incepatori

Andreea Novac s-a nascut in 1981. A studiat Psihologia la Universitatea Bucuresti, iar in 2008 a absolvit UNATC, sectia Coregrafie.
Intre 1999 – 2003 se ocupa de proiecte de cercetare in domeniul psihologiei si face practica de specialitate ca psiholog.
Din 2003, dupa ce intra la Facultatea de Teatru, trece printr-un numar important de stagii de pregatire si ateliere de dans contemporan. Studiaza cu: Cosmin Manolescu, Allyson Green, Helena Franzen, Carl Olof Berg, Florin Fieroiu, Odette Guimond, Valentina de Piante Niculae, Mihai Mihalcea, Brynjar Bandlien, David Zambrano, Melisa Putz, Eric Schoefer, Ivan Wolfe, Martin Sonderkamp, Marianne Bar, Eduard Gabia, Angelique Willkie, Erin Cornell, Ted Stoffer, Marion Ballester, Marta Coronado, Benjamin Boar, Isabelle Kurzi, Vava Stefanescu.
Din 2005 incepe sa creeze propriile piese: “Aici totul e diferit”, “Are you going with me?”, “B-26-Dans”, “Corp si anti – Corp”, “Aici, acum“.
Beneficiaza de burse si rezidente in strainatate (Italia, Marea Britanie, Olanda), burse pentru cercetare asupra miscarii la Napoli si pentru participare la festivalul de dans contemporan “Tanzimpulse” (Salzburg) si la atelierele „Impulstanz” (Viena).
In 2006 – 2007 participa ca interpret in proiectul european “Migrant Body”. Creeaza coregrafie pentru film si teatru.

Mihaela Dancs a absolvit stomatologia in 1999. Din 2004 a lucrat cu coregrafii: Pascal Allio, Allyson Green, Catalina Gubandru, Andreea Capitanescu, Florin Flueras, Rui Catalao, Maria Baroncea & Eduard Gabia, Bernard Baumgarten, Vava Stefanescu, Madalina Dan.
Creeaza Reprogramare, Coada Soricelului si Follow That Summer (in colaborare cu Rui Catalao), First Steps (in colaborare cu Carmen Cotofana), Lulu’s Room.
In 2010 colaboreaza cu Robin Dingemans in proiectul live, with the certain tendencies of robin dingemans & mihaela dancs, participa la danceWEB Scholarship Programme (Viena), la Solo Performing Commissioning Project, Findhorn/ Scotland(Deborah Hay) si la programul Moving Dialogue Bucuresti/ New York (Movement Research, CNDB, DTW, Gabriela Tudor Foundation).

Madalina Dan este absolventa a Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucuresti si a Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti – sectia coregrafie. Are un master in play-writing (scriere dramatica) la U.N.A.T.C. Bucuresti.
Din 1998 pâna in 2003 este membra a companiei de dans “Oleg Danovski” din Constanta. In 2008 participa la programul de burse pentru dans contemporan “DanceWeb Scholarship” – Viena. Colaboreaza cu coregrafii: Cosmin Manolescu , Vava Stefanescu, Gigi Caciuleanu, Sergiu Anghel , Alexandra Pirici, Lisa Naugle, Christine Bastin, Pierr Wiss si Jean Guizerix. De-a lungul timpului participa la ateleierele coregrafilor si profesorilor: Martin Sonderkamp, Lin Snelling, Andrew Harwood, Lisa Race, Keith Hennessy, Judith Grodowitz, Libby Farr, Rasmus Olme, Olive Bieringa, Ko Murobushi, Paolo Enrique, Margarida Bettencourt, Laura Simi, Damiano Foa, Donna Uchizona, Christine Bastin, Ivan Wolf, Milli Biterli, Mark Tompkins, Lisa Naugle, Florin Fieroiu, Simona Noja, Judith Turros, Daniel Meja, Erwin Kecsek si Wilfride Piollet.
Creatii proprii: Just like a woman, Need for speed, Dedublarea, prezentat la Springdance Festival si Tanzquartier Viena in 2009, Iluzionistele, spectacol produs de Centrul National al Dansului din Bucuresti, Beginning, Middle, End in colaborare cu Andrea Bozic (Croatia/Olanda) si Michael Pinchbeck (Marea Britanie), spectacol care a avut premiera la Springdance Festival – Utrecht 2009.
In 2010 a participat la programul Moving Dialogue Bucuresti/ New York (Movement Research, CNDB, DTW, Gabriela Tudor Foundation) si a fost artist invitat la Scoala de Dans din cadrul Arizona State University.

Andreea Belu este studenta la Facultatea de Teatru, sectia Coregrafie (U.N.A.T.C. “ I.L.Caragiale, Bucuresti), preda cursuri de Contact Improvisation, Pilates, Yoga si gimnastica aerobica.
Miscarea, dansul si teatrul sunt pentru ea o cale directa si sincera de a ajunge la oameni.

Ana Catalina Gubandru – coregraf si dansator independent, a absolvit Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” si U.N.A.T.C. “I.L. Caragiale”, sectia creatie coregrafica, clasa prof. Raluca Ianegic.
In 2009 creeaza piesa “I don’t know, I’ve never been here before” in cadrul proiectului european “Looping” initiat de Uzes Danse CDC, Tanzwerkstatt Berlin si O Espaco do Tempo Portugalia, in coproductie cu Centrul National al Dansului – Bucuresti.
Prezinta spectacole in festivaluri si platforme si beneficiaza de rezidente si stagii/burse in România, Franta, Germania, Austria, Portugalia, Grecia, Cehia, Estonia, Serbia si Ucraina.
Colaboreaza cu artisti români si straini, printre care: Mihai Mihalcea, Cosmin Manolescu, Felix Ruckert, Gigi Caciuleanu, Valentina de Piante, Alysson Green, Vlad Petri.

Leave a Comment