Karl Zechenter (A), gold extra lecture la PAVILION UNICREDIT.

Diseara / Joi, 10 februarie, 2011, 19:00
Lecture / Frontiers, un joc pentru schimbare sociala / Karl Zechenter (A), gold extra

“Revolutia nu va fi televizata, in schimb va veni cu un game pad” – Jocul pe computer Frontiers, produs de grupul austriac gold extra, ofera jucatorilor posibilitatea de a experimenta zone de frontiera ale Europei, jucand rolul refugiatilor sau al granicerilor. Jocul ofera o noua perspectiva printr-un context artistic: Frontiers modifica genul de joc shooter si ii lasa pe jucatori sa puna sub semnul intrebarii nivelul de realitate pe care si-l pot permite in cadrul unui joc pe computer.
Plasat cu un scop intre functionalitatea jocurilor si abordarea artistica, Frontiers este prezentat in cadrul unei expozitii permanente in centrul ZKM din Karlsruhe. Unul dintre producatorii jocului, Karl Zechenter, va vorbi in conferinta sa despre cercetarea si dezvoltarea jocului, contextul jocurilor politice si tehnicile de modificare hardware si software vizibile in Frontiers.

Lucrarea “Frontiers” este expusa in cadrul expozitiie “Utopia of Exotic” curatoriata de Andrei Craciun la Pavilion UniCredit in perioada 09 decembrie 2010 – 27 februarie 2011.

Karl Zechenter (n. 1972) traieste in Szalzburg (A), a studiat literatura si stiinte politice si lucreaza ca regizor si curator.

www.pavilionunicredit.ro

Leave a Comment