Subscribe to RSS Feed Twitter Facebook E-mail
Neapărat

La multi ani, Vaclav Havel !

Centrul Ceh si Ambasada Republicii Cehe in Bucuresti organizeaza miercuri 5 octombrie o serie de evenimente dedicate celebrarii celei de-a 75-a zile de nastere a fostului presedinte al Cehoslovaciei si al Republicii Cehe, Vaclav Havel.

12.00 – 14.00: Vaclav Havel: scriitor si dramaturg (aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Carol I”), Seminar/prezentare/lectura organizate de Societas Romano-Bohemica. In timpul actiunii va avea loc lansarea volumului cu piesele de teatru ale Vaclav Havel care a aparut la editura Curtea Veche.

16.00 – Citizen Havel, regia Pavel Koutecky, Miroslav Janek (2008), 120min (Proiectie la NCRR): Film documentar care prezinta 15 ani din viata lui Havel in timpul mandatului sau de presedinte si dupa incheierea mandatului, film care este mai mult decat un simplu document. Filmat intr-o maniera remarcabil de intima, acest portret realist se contureaza in cadrul unei perioade tumultuoase.

18.30 – Leaving, regia Vaclav Havel (2011), 97 min (Proiectie la NCRR). O comedie dulce-amara care urmareste viata unui inalt politician, dupa ce acesta a renuntat la pozitia sa pusa in slujba statului de-a lungul multor ani. Primul si unicul film regizat de Vaclav Havel, avand la baza scenariul propriei sale piese de teatru.

20.30 – Vaclav Havel: dizident/presedinte/cetatean (Sala Aquarium, MTR). Vernisajul expozitiei de fotografie organizata de Oldrich Skacha, prietenul si fotograful personal al lui Vaclav Havel. O suita de fotografii realizate in perioada 1968 – 2011. Vernisajul va fi deschis de fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, si va fi incheiata cu un pahar de vin si bere. Expozitia va fi deschisa pana pe 23 octombrie 2011.

Intrarea la toate evenimentele este libera.

www.czech-it.ro

0 Comentarii